Cocció/aspiració

La cocció i aspiració són dos elements que van molt vinculats si tenim en compte que sempre que hi ha cocció es necessari tenir l’aspiració de fums, vapors, i olors que es desprenen.
En termes de cocció, i mentre la majoria de cuiners opinen que el gas és el que funciona millor per cuinar ‒ i a CuinaEstudi hi estem d’acord‒, a nivell domèstic nosaltres ens decantem per les plaques d’inducció amb zones de cocció flexibles, que tant ens permeten cuinar una paella de 32 cm de diàmetre, com cuinar a la planxa o al grill només col∙locant un pràctic accessori damunt la placa, i ofereixen avantatges com una fàcil neteja, baix consum i rapidesa. També disposem de plaques modulars per combinar els diferents tipus de cocció en funció de l’usuari.
Dins l’apartat de cocció també hem de pensar en forns, microones, i altres aparells que la complementen ( envasadores al buit, escalfa plats, cafeteres integrades, etc.) . Es molt important tenir en compte l’ergonomia per poder utilitzar be aquests aparells: posició dins l’espai de la cuina, alçada de col∙locació. En funció de les exigències i necessitats de cada cuiner podem optar per cocció al vapor, guies telescòpiques, etc.
Cal tenir en compte que quan parlem de cocció hem de pensar també amb forns i microones.
L’objectiu de l’aspiració a les cuines és evitar les males olors i fums a la llar, amb el mínim soroll possible. Fins ara s’ha utilitzat sempre la tecnologia d’aspiració d’aire amb conducte a l’exterior ̶ de fet, encara és la més habitual‒ , però de mica en mica les noves tecnologies amb filtre de recirculació es van incorporant a les cuines doncs cada cop són més eficients i ecològiques.